Advertentie:

Select your language.

Het team

Herman Berteler

Herman Hendrik Berteler (1947), heeft heel zijn carrière in het groen en groen onderwijs gezeten. Na studies in Enschede en Frederiksoord, met kwalificaties in Groenvoorziening, Openluchtrecreatie en Landschapsverzorging, volgden later Weg- en waterbouw en Pedagogiek/didactiek in 's-Hertogenbosch.

Herman Berteler

Na een start als Technisch ambtenaar bij de plantsoenendienst gemeente Hoogezand-Sappemeer, volgden Stapoflor Ltd. in Portugal (1974), Tuincentrum TAN in Vaesrade (gem. Nuth) en Hoofdopleidingsfunctionaris bij Stichting Werkenrode in Groesbeek, voor de opzet van een beroepsopleiding tuinbouw voor lichamelijk gehandicapten (1978-1992). In de tachtiger jaren gestart met Bureau Aangepast Groen, tien jaar later parttime in dienst getreden bij AOC Oost. Eerst als groendocent, vervolgens als opleidingscoördinator Groen en tot 1 maart 2012 als zorgcoördinator mbo.

Vanaf de introductie van Horticultural Therapy in 1979, aan de wieg gestaan van wat in Nederland bekend werd als “Aangepast tuinieren”, later aangepast groen genoemd. Afstemming van tuinieren en de buiteninrichting op mensen met een functiestoornis. Veel modeltuinen, belevings-, therapie-, revalidatie-, Alzheimer- of zintuigentuinen zijn van zijn tekentafel gekomen, als ook integraal toegankelijke natuurpaden (Alloo van het SBB op Texel), het Speelbos in Nijverdal, Heemtuin in Abcoude e.d. In het buitenland projecten als de Abylimpic 1980 in Bogota (Colombia), A.I.A.S. op Sicilië, projecten in Thailand, Hongarije, Portugal, Duitsland en België. Uniek was de tuin “Garten fur Alle” op de Mainau in de Bodensee, Duitsland.

“De educatieve waarde van een Natuurpad” was een van de eerste rapporten van zijn hand, samen met Gijs van Keulen, in 1986 verscheen als co-auteur het boek “Arbeidsactiviteiten, een middel tot hulpverlening” (Cor Laming) en in 1988 “Gehandicapten en bejaarden in tuin en tuinbouw: Aangepast tuinieren” (Herman Berteler), naast vele artikelen in vakbladen en magazines. In de jaren '90 uitgever geweest van het magazine “Aangepast Tuinieren”, eerst in zwart-wit, later full colour (“Open Ruimte”).

Bestuurlijke ervaring werd naast sportverenigingen opgedaan in o.a. stichting “Groen en Gehandicapten”, stichting “Gehandicaptentuin Frederiksoord”, het fonds “Stichting GroenZorg” en als oprichter en initiatiefnemer van de stichting “Groenforum 2002”, daarna overgegaan in “Groenforum Nederland”.

Naast een prijs voor “Aangepast Tuinieren” op de Floriade 1982, werd hem in 1986 de eerste Gouden Klaver van de V.B.T.B. opgespeld.

Vanaf 2000 is Herman Berteler een gepassioneerd golfer op o.a. zijn home course “Het Rijk van Nijmegen” in Groesbeek en op veel andere banen in Nederland en daarbuiten. Ook speelt hij vanaf die periode regelmatig op banen in Zuid-Afrika en neemt al jaren deel aan Top of Holland. Vanaf 2003 tot de opheffing in 2015, actief binnen de GolfPost commissie en webmaster van de Clubsite van Het Rijk van Nijmegen. Verzorgt vanaf 2016 de informatie Flora & Fauna op de Clubsite van Het Rijk van Nijmegen. Speelt competitie in Heren Senioren 2, handicap 13.7. Loopt jaarlijks tussen 600 en 700km netto op de golfbaan, altijd vergezeld van zijn camera en altijd foto's makend van spel, baan, accessoires, natuur en flora en fauna.

Presentatie RIJK aan VOGELS, 19 juni 2015. Eerste ex. overhandigd door auteur Herman Berteler (links) aan greenkeeper Freek Snel (midden) en alg.dir. Hans Blaauw (rechts) op Het Rijk van Nijmegen.
Auteur Herman Berteler overhandigt als kerstman verkleed, zijn eerste exemplaar van INSECTEN RIJK, aan de golfclub Het Rijk van Nijmegen. Via de voorzitter Joost Engel.

Op 19 juni 2015, verscheen de eerste vogelgids met biotoopbeschrijving van golfbanencomplex Het Rijk van Nijmegen te Groesbeek, getiteld RIJK aan VOGELS, van Herman Berteler.

Tijdens de opening van de Art-Expo op zondag 18 december 2016, overhandigde Herman Berteler, verkleed als Kerstman, zijn tweede natuurboek van de golfbaan aan de clubvoorzitter, Joost Engel. De titel luidt: INSECTEN RIJK.

hermanberteler

2012/09/18 10:22 · Herman H. Berteler

Danny van Sommeren

Profiel Danny (rechts):

Danny van Sommeren(1972) is een PGA-holland A-golfprofessional en bedrijfskundige. Met bijna 20 jaar ervaring in het werkveld, zeer breed georiënteerd op het gebied van lesgeven, organisatie, clubfitting en reparaties. Een aantal jaren als Pro op Het Rijk van Nijmegen gewerkt.

Belangrijkste kernwaarden zijn:

Binding, kwaliteit, plezier, enthousiasme, presteren.

Henk Timmer en Danny van Sommer als grondleggers van GolfLinked. Sinds 2016 is Henk zijn eigen weg ingeslagen en zet Danny het bedrijf voort.
2013/01/21 13:02 · Marcel Berteler

Golflinked

Henk Timmer en Danny van Sommeren zijn de grondleggers van Golflinked. Met hun geheel eigen visie en vooruitstrevend handelen legden zij op een hele prettige wijze de link tussen Golf en Business.

Destijds een nieuwe onderneming opgestart met 1 hoofddoel:

De golfsport op kwalitatief hoog niveau in de zakelijke markt wegzetten.

Spelen op een gefingeerde baan via computer baansimulatie tijdens indoor lessen.

In november 2011 hebben zij daar hun eigen indoor trainingslocatie aan toegevoegd met o.a. een SportsCoach golfsimulator, een mooie indoor drivingrange, een aparte afslagkooi voor video analyse en een grote kunstgras puttinggreen. Per 2016 is Henk Timmer zijn eigen weg ingeslagen en is Danny van Sommeren door gegaan op de ingeslagen weg. Nieuwe initiatieven en innovaties zijn doorgevoerd.

http://www.golflinked.nl - De link tussen Golf en Business.

curriculum.txt · Laatst gewijzigd: 2022/11/24 10:30 door Herman H. Berteler