Drager

Definitie

Onder drager wordt hier verstaan het systeem dat behulpzaam is bij het dragen van golfuitrusting op de auto of ander vervoersmiddel. Bekend en vergelijkbaar zijn fietsdragers.

Drager voor drie golftassen, de golftassen drager. Transport op de auto-trekhaak.

Functie

De drager kan verschillende functies hebben, voornamelijk het dragen op de auto van:

  • Een buggy (de G-one, dit is een milieuvriendelijke elektrobuggy met 1 zitplaats). Wanneer de kofferruimte nodig is voor andere bagage en andere zaken, kan de G-one gewoon op de trekhaak worden meegenomen.
  • De golftas(sen) – omschreven als ideaal product bij carpooling bijvoorbeeld voor competitiewedstrijden. Geen achterbank omlaag om golftassen kwijt te kunnen, niets meer te meten en te passen in de laadbak en de drivers kunnen gewoon in de golftas blijven.

Vorm

We onderscheiden slechts enkele soorten dragers geschikt voor specifieke golfspullen, waarbij de verschillen vooral zitten in het te vervoeren product, de constructie, de montage en de bevestiging van de buggy of tas(sen). Hier gaat het om het dragen van eenpersoons buggy of van golftassen, niet in de auto, maar op de trekhaak van de auto.

Bevestiging

  • De G-load - een verticale trekhaakbevestiging voor de G-one elektrobuggy. Een buggy drager die gemakkelijk op de trekhaak te bevestigen.
  • De golftassen drager – een trekhaakbevestiging met plek voor drie golftassen.

Techniek

Bij dragers is het belangrijk om te letten op de voertuigbevestiging en de bevestiging van de te vervoeren last op de drager. Bij de tasdrager kan het aantal mee te nemen tassen van belang zijn.

  • De G-load - Een kleine en eenvoudig te monteren adapter , volledig verzinkt en zeer duurzaam. Op bestelling is er ook een aluminium versie te verkrijgen. Bij gebruik van de G-load hoeft u volgens de fabrikant/leverancier, maar weinig te tillen, dit door het kantelsysteem. De G-load is standaard voorzien van een kentekenbak met verlichtingsaansluiting.
  • De golftassen drager - Ontwikkeld van hoogwaardig staal en getest op zijn functionaliteit en veiligheid. De drager zorgt ervoor dat de auto niet wordt beschadigd. Uitgevoerd in zwarte poedercoating en voorzien van lichtbalk met mistlamp. Om bij de kofferbak te kunnen is de drager kantelbaar. Bevestiging van de golftassen d.m.v. sjorbanden en in hoogte verstelbaar voor elk type golftas. Geschikt voor elke auto met trekhaak. Inclusief slot voor beveiliging.

De G-one op de G-load achterop de trekhaak van een auto.
Golftas drager met drie golftassen achter op de trekhaak van de auto.

Accessoires

Raincover - Om te voorkomen dat de golftas vies of nat wordt op de golftassen drager is er speciaal voor de golftas een raincover op maat, handig in gebruik en makkelijk schoon te houden. Beschermhoes naar eigen logo, kleur en bedrukking

Twee golftassen op de golftassen drager waarvan 1 voorzien van een beschermhoes met opdruk.

Onderhoud

Inspectie op veiligheid, beschadiging, slijtage e.d. blijft vanzelfsprekend.

Hygiëne

Schoonmaken met natuur- en milieuvriendelijke middelen.

Veiligheid

Bij en tijdens gebruik letten op goede montage en bevestiging, riemen en accessoires. Ook controleren van verlichting waaronder knipperlichten en remlicht, eventueel mistlamp. Inspecteren van zichtbaarheid nummerplaat van de auto.

Neerlaten van de draagbeugel van de G-load.
Het liften van de G-one met de G-load, achter op de trekhaak van de auto.

Het liften van de G-one op de G-load.
Gefixeerd.
onderdeel/drager.txt · Laatst gewijzigd: 2012/07/16 14:27 door Herman H. Berteler