Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
Laatste revisie Beide kanten volgende revisie
onderdeel:hark [2013/10/28 12:36]
Herman H. Berteler [Veiligheid]
onderdeel:hark [2013/10/29 13:54]
Herman H. Berteler [Vorm]
Regel 72: Regel 72:
 [{{:​onderdeel:​hark:​tn_harken_2_.jpg?​300|Hark zonder tanden, een metalen egaliseerstang.}}] [{{:​onderdeel:​hark:​tn_harken_2_.jpg?​300|Hark zonder tanden, een metalen egaliseerstang.}}]
    
 +{clear}
 +=== Innovatie ===
 +Ook binnen de wereld van de harken is innovatie belangrijk. Zo kondigde **Vos Capelle** in hun nieuwsbrief van 14 oktober 2013, de introductie aan van een nieuw model bunkerhark. Het betreft een afgeleide van de bekende gele **hooihark** en lijkt daar ook nog steeds op. 
 +
 +Bij deze vernieuwde hark zijn de 16 tanden de helft korter, dit om het aanharken te vereenvoudigen. De  vlakke egaliseerstrip aan de achterzijde is behouden gebleven. Kleur: subtiel zwart. Steel: Tauari (geel) 170 x 2,8 cm met ophangdop in handvat.
 +{clear}
 +[{{:​onderdeel:​hark:​tn_bunkerhark_nieuw_groot.jpg?​300|Innovatieve hark van VosCapelle.}}]
 +{clear}
 +
 ===== Techniek ===== ===== Techniek =====
 Veelal is de hark een lichtgewicht uitvoering met een ca. 1,​60–1.90m lange steel. Belangrijk is hierbij de stevigheid voor extra kracht. Van belang is ook dat de hark zowel duwend als trekkend gebruikt kan worden. De maat van de tandenhouder varieert van ca. 40–65cm. Waar de steel traditioneel recht is, zijn er bunkerharken met een onder 90gr. gebogen eindstuk van de steel (de Gold Rake). Dit deel rust op de grond bij het correct neerleggen en zo kan de hark makkelijker worden opgepakt door de golfer en is beter zichtbaar voor golfer en baanpersoneel. Vooral daar waar [[onderdeel:​rough?​rough]] langs de [[onderdeel:​bunker|bunkers]] wordt gehandhaafd. Veelal is de hark een lichtgewicht uitvoering met een ca. 1,​60–1.90m lange steel. Belangrijk is hierbij de stevigheid voor extra kracht. Van belang is ook dat de hark zowel duwend als trekkend gebruikt kan worden. De maat van de tandenhouder varieert van ca. 40–65cm. Waar de steel traditioneel recht is, zijn er bunkerharken met een onder 90gr. gebogen eindstuk van de steel (de Gold Rake). Dit deel rust op de grond bij het correct neerleggen en zo kan de hark makkelijker worden opgepakt door de golfer en is beter zichtbaar voor golfer en baanpersoneel. Vooral daar waar [[onderdeel:​rough?​rough]] langs de [[onderdeel:​bunker|bunkers]] wordt gehandhaafd.
onderdeel/hark.txt · Laatst gewijzigd: 2017/04/11 20:23 door Herman H. Berteler