Waarom het wiel opnieuw uitvinden?

Anno 2012 lezen we nog steeds dat er nieuwe golfbanen worden aangelegd, uitbreidingen plaatsvinden van 9 naar 18 holes of dat er renovaties worden doorgevoerd. En steeds zal de ontwerper, de inrichter, beheerder, exploitant of vereniging zich afvragen welke infrastructuur toe te passen, hoe de toegankelijkheid te bevorderen of welke accessoires te gebruiken.

Uitbreiding met 9 holes op GC Voortwisch, Winterswijk.

Veelvuldig wordt, zo blijkt uit de praktijk, getracht opnieuw het wiel uit te vinden. Of het nu gaat om de toe te passen halfverharding, te gebruiken duikers of bruggen, schuilhutten of grondkerende elementen, trappen of informatieborden, geleiders of teemarkers. Dit zowel door de baan, op oefenvelden, in de natuur rondom als ook op de drivingrange.

Plaatsen van nieuw teeinformatiebord, verticaal houten bord met twee staanders in de grond.

Hier spelen dilemma’s als wat toe te passen op basis van visie en doelstelling, de te maken keuze in relatie met natuur, milieu en duurzaamheid. Welke vorm en inhoud krijgt de informatievoorziening en de bewegwijzering? Op welke wijze wordt geleiding van spelers en personeel effectief en functioneel doorgevoerd? Iedere golfbaan, hoe groot of klein ook, wordt hiermee geconfronteerd en iedereen kent de hoofdbrekens hierbij.

Toch is hiervoor een goed hulpmiddel beschikbaar, de meest omvattende en unieke ‘encyclopedie’ op het gebied van terrein inrichtingselementen, de website Golfbaanhandboek.nl. Waarom deze niet tijdig geraadpleegd? Hier zijn tientallen tot honderden voorbeelden beschikbaar van uitvoeringen zoals die wereldwijd op golfbanen zijn toegepast, rijk geïllustreerd met praktijkvoorbeelden. Voorzien van alle plussen en minnen, risico’s, veiligheidseisen en onderhoudsaspecten, functionaliteit en doelmatigheid.

Kijk en vergelijk, oordeel zelf en bepaal de meest optimale en passende oplossing voor de eigen specifieke situatie. Niet alle standaardproducten of –uitvoeringen zijn automatisch ook de meest geschikte, de meest ideale of meest doeltreffende. Hier komt nog bij de aandacht voor juiste toepassing en vakkundige plaatsing en verzorging. Deze actuele website, www.golfbaanhandboek.nl , biedt u gratis uitgebreide en unieke informatie, rechtstreeks van collega golfbanen in binnen- en buitenland.

Herman Berteler

~~LINKBACK:closed~~

Discussie

Geef je reactie. Wiki-syntax is toegestaan:
K B X J U
 
blog/herman_berteler/waarom_het_wiel_opnieuw_uitvinden.txt · Laatst gewijzigd: 2020/06/15 11:48 door Marcel Berteler